Wat ik deed voor ik gastouder werd.

Van de HAVO ben ik in 2000 doorgestroomd naar de PABO. Lesgeven en veel met kinderen bezig zijn, een heerlijke combinatie leek mij dat! Van jongs af aan heb ik veel opgepast in de buurt, dus de PABO was voor mij eigenlijk een logische keuze. Tijdens mijn studie ben ik veel op blijven passen en heb ik bijna 3 jaar op een peuterspeelzaal gewerkt.
Op de pabo kwam ik veel in aanraking met kinderboeken. Nog meer dan voorheen. Al snel merkte ik dat de verhalen, liedjes en gedichten van Marianne Busser en Ron Schröder mij enorm aanspraken. Eigenlijk altijd gaan ze over dieren of kinderen die heel ondeugend zijn, echte viespeuken zijn of gewoon erg grappig zijn. De verhaaltjes van Tuttebollekakkie passen daar goed in. Tuttebollekakkie is een meisje dat vaak lekker ondeugend en ondernemend is. Precies zoals ik kinderen graag zie! Kinderen leren immers door te doen. Daarbij klinkt het natuurlijk ook erg leuk. Meer dan eens heb ik mijn naam gehoord met, door kinderen, de nadruk op ‘kakkie’, want ja, dat mag je zeggen als je ‘Tuttebollekakkie’ zegt!
Na de PABO heb ik de eerste 5 jaar voor een kleutergroep gestaan voor ik 4 jaar een groep 4 draaide. Die 9 jaar heb ik met plezier voor de klas gestaan, maar ik merkte een langzame verschuiving van de werkzaamheden. Van veel lesgeven en met de kinderen bezig zijn, werd het langzaamaan meer en meer administratie en het lesgeven zelf leek bijzaak te worden. Dat was niet waarom ik graag voor de klas wilde!
Na mijn beslissing om de overstap naar gastouder te maken, heb ik een jaar de tijd voor genomen om alles goed te regelen. In september 2013 opende ik voor het eerst mijn deuren en konden de eerste kinderen komen!
Door mijn voorbereidingen van een jaar had ik meteen volle bak. Gezellig zoveel kids over de vloer, maar het was zeker even wennen.

Inmiddels komen en gaan de kinderen en geniet ik met volle teugen van het gastouder zijn!