Apenheul

De mogelijkheid om echt een dagje weg te gaan, heb ik niet vaak. Of het aantal kinderen past niet in de auto of de kinderen wel, maar dan past de vierlingwagen er niet meer bij, een kindje heeft het meest baat bij slapen in bed, een kindje wordt al vroeg opgehaald, enz. Dus nu het tijdelijk wat rustiger is (we wachten nog op een kindje dat nog geboren moet worden) en alle kinderen plus wagen in de auto passen, maken we daar graag gebruik van!

Gisteren een dagje Apeldoorn. De Apenheul om precies te zijn. Onze stagiaire was erbij en met 3 peuters en ikzelf was dat een mooi clubje bij elkaar. Voor de zekerheid had ik 2 wagens bij me om iedere peuter een plekje te geven om te slapen of uit te rusten. Die wagens had ik dus mooi voor niets meegenomen. alledrie hebben ze de hele dag gelopen!

We kwamen het park binnen bij de doodshoofdaapjes. dat was een spannende binnenkomer, want ze schoten alle kanten op. dat er ook een aapje op de (ingeklapte) wagen sprong, was wel heel gek! De kinderen keken hun ogen uit naar alle grote, kleine, bruine, zwarte, rode apen, apen met lange armen, korte armen, harige armen, bijna kale armen, teveel apen om zoeven te noemen!

De modellen van een Oeran Oetanghand en -voet waren wel erg interessant. bijna een kwartier hebben de jongens daar naar staan kijken. Steeds weer werd hun eigen hand erop gelegd om te kijken hoe groot het wel niet was.

Na wat apensnoepjes (rozijntjes) en een lekker ijsje zijn we weer richting de auto gegaan. In de Apenheul sliepen ze geen van allen, dus de terugweg verliep erg rustig. Waar het op de heenweg nog een geklets van jewelste was, lagen de jongens nu alledrie binnen 5 minuten knock-out. Voor mij een teken dat ze het enorm naar hun zin hebben gehad!


Daisy